Spring naar de inhoud

Huwelijksvieringen

Wat

Jonge mensen kiezen ook vandaag nog ervoor om hun relatie officieel te maken. Zij trouwen voor de wet. Koppels die wensen te huwen en die hun relatie een diepere, gelovige dimensie willen geven en Gods zegen over hun liefdesrelatie willen afsmeken trouwen ook voor God en Zijn kerk. Zij nemen daarvoor best contact met de plaatselijke parochiepriester.

Voorbereiding

Allereerst nemen de trouwkoppels contact op met de priester om een datum voor hun huwelijksinzegening af te spreken.

Ten tweede maken ze een afspraak met de parochiepriester voor een huwelijksgesprek over de betekenis van een christelijk huwelijk en waar de nodige gegevens worden uitgewisseld. Ten derde worden trouwkoppels sterk uitgenodigd om een huwelijksvoorbereiding te volgen die op decanaal vlak wordt georganiseerd.

Huwelijksviering

  • Een huwelijksviering kan op elke dag (behalve op zondag en feestdagen) plaats hebben. Als je kiest voor een zaterdag kan je geen viering na drie uur meer aanvragen.
  • Het trouwkoppel kan vrij kiezen welke priester of diaken voorgaat in hun huwelijksviering. Dit spreek je best af met de plaatselijke parochiepriester. Hij moet uiteindelijk de toestemming geven.
  • De huwelijksviering kan door het trouwkoppel worden uitgewerkt met teksten, muziek en versiering. Met je voorganger spreek je best af wat mogelijk is en wat niet.
  • Een huwelijksviering heeft per definitie altijd plaats in een officiële parochiekerk. Je kan kiezen voor de parochie van bruid of bruidegom. Soms gaat men ook terug naar de parochie vanwaar de bruid of de bruidegom afkomstig is.

Contact
pastoor Jan Beliën
Hoeverkerkweg 3   Opglabbeek
gsm  0476/298973
email  j.belien@telenet.be

Aanvraag voor een huwelijk: klik hier