Spring naar de inhoud

Eerste communie

Wat

Vrienden van Jezus komen regelmatig samen om eucharistie te vieren. Het is de samenkomst die Jezus zelf heeft gehouden met Zijn leerlingen op de vooravond van Zijn sterven. Rond brood en wijn komen wij samen om Zijn aanwezigheid te ervaren in Zijn Lichaam en Bloed. Kinderen die gedoopt zijn, mogen op de leeftijd van zeven jaar (eerste leerjaar) voor het eerst aan Jezus’ tafel aanzitten en het Heilig Brood ontvangen.

Voorbereiding

De voorbereiding en de praktische uitwerking van de eerste communieviering gebeurt in onze federatie nog altijd vanuit de plaatselijke basisscholen. Zij bereiden de kinderen voor in de godsdienstlessen en zorgen ook voor het oefenen en verzorgen van de eerste communieviering. Via de plaatselijke basisscholen worden de ouders in de maand januari uitgenodigd op een ouderavond met inschrijving. Kinderen die niet in onze plaatselijke basisscholen zitten, kunnen toch deelnemen maar moeten zich voor het einde van het jaar voorafgaand kenbaar maken bij de pastoor.

Waar en wanneer

De eerste communievieringen vinden in onze federatie plaats op een zondag in de paastijd in de diverse parochies. Op de vierde paaszondag in Nieuwe Kempen, op de vijfde paaszondag in Opglabbeek, op de zesde paaszondag in Louwel en op de zevende paaszondag in Louwel (kandidaten uit de basisschool De Lettertuin). De vieringen hebben plaats om 11u, behalve in Louwel (Lettertuin) waar het 9u30 betreft.

Eerste communievieringen in 2023

Zondag 30 april 2023
11u00 eerste communieviering in Nieuwe Kempen

Zondag 7 mei 2023
11u00 eerste communieviering in Centrum

Zondag 14 mei 2023
11u 00 eerste communieviering in Louwel

Zondag 21 mei 2023
9u30 eerste communieviering in Louwel (GO)

Contact

Algemeen: pastoor Jan Beliën, j.belien@telenet.be
Via de plaatselijke basisscholen

Aanvraag eerste communie: klik hier